Reiki Articles, Podcasts, Videos and Photos

Eguchi Toshihiro en Handpalm Healing

De laatste jaren is er veel belangstelling voor de geschiedenis van het Reikisysteem. Dit onderzoek loopt zo nu en dan tegen muren en impasses op en lijkt soms meer op het bij elkaar zoeken van stukjes van een historische legpuzzel. Er zijn stukjes informatie waar mensen bovenop zitten en er zijn stukjes die nog niet omgedraaid zijn. En natuurlijk zullen er ook stukjes van deze puzzel kwijt zijn, stukjes die gevallen of weggevaagd zijn en nooit terug gevonden worden.

Continue Reading ›

entry border

Wat is Reiki?

Voor ons is Reiki, de energie, een ‘spirituele’ energie of ‘heilige’ energie of zoals de Japanse Reiki Master Inamoto Hyakuten het noemde een ‘grote’ energie, als hulp om ons de letterlijke vertaling uit te leggen. Dit is het - DE energie.

Continue Reading ›

entry border

The Mystical Experience (or conversion experience)

One way of seeing the conversion experience is, suddenly, finding yourself able to look back on the entire evolutionary process whereby oneself, as human being, sees deeply and completely into your origins. Seeing in this the relativity of all things, and as a sensation, as if mentally speeding through the universe.

Continue Reading ›

entry border

Wat doe ik met de kleuren die ik zie bij Reiki?

Veel mensen die een Reiki behandeling ondergaan of genieten van een Reiki cursus hebben ervaring met het zien van kleuren.

Het is een normaal fenomeen, al heeft niet iedereen er ervaring mee. Sommigen van ons zijn vatbaarder voor visuele ervaringen dan anderen. Voor degenen onder jullie die dit misschien ervaren hebben, volgt hier een korte uitleg van wat het voor je zou kunnen betekenen.

Continue Reading ›

entry border

The Reiki Energetic System

The system of Reiki is a set group of Japanese practices (see Five Elements of the system of Reiki) that when brought together create a system that supports spiritual growth and healing. These practices work with energy - spiritual energy. As the Japanese name for spiritual energy is Reiki - you can see where the system’s name originated from.

Continue Reading ›

entry border

What Do I Think About When I am doing Reiki?

By ‘doing’ Reiki we’re referring to the act of placing your hands on the body with the intention that energy be drawn into the body. Hands–on healing, or tenohira in Japanese, is one of the five elements of the system of Reiki.

Continue Reading ›

entry border

Het Energetisch Reikisysteem

Het Reikisysteem is een verzameling van Japanse oefeningen (zie Vijf Elementen van het Reikisysteem) die samengevoegd zijn, waardoor een systeem gecreëerd is dat spirituele groei en healing ondersteunt. Deze oefeningen werken met energie - spirituele energie. Omdat de Japanse naam voor spirituele energie Reiki is, kun je zien waar de oorsprong ligt voor de naam van het systeem.

Continue Reading ›

entry border

Channel ik Positieve Energie met Reiki?

Om door te gaan met de trend, die we dit jaar begonnen zijn, van het schrijven van artikelen om behandelaars te helpen meer duidelijkheid voor zichzelf te krijgen over de basisideeën van het Reikisysteem, hebben we besloten om het concept van positieve en negatieve energie binnen het Reikisysteem te bespreken.

Continue Reading ›

entry border